В українських школах пройде екологічний конкурс з використанням мобільного додатка "Кліматичні краплі"

В рамках конкурсу учні будуть висаджувати дерева, здійснювати роздільний збір відходів (скло, папір, пластик, батарейки), також компостувати харчові відходи і зберігати енергію. Переможці конкурсу відвідають кліматичну конференцію COP24 в Польщі в грудні цього року.

Українські школи запрошуються до змагання по екологічно дружнім вчинків з використанням мобільного додатка "Кліматичні краплі", передаєЦензор.НЕТз посиланням на інформацію екологічної компанії "КТ-енергія".

У повідомленні зазначається: "Мобільний додаток" Кліматичні краплі "відстежує і винагороджує екологічно дружні вчинки громадян з метою захисту навколишнього середовища і клімату планети."

"Зелені" вчинки учасників платформи відслідковуються і переводяться в електронні бали, з подальшим їх обміном на знижки, бонуси та інші інструменти лояльності партнерів платформи.

Кожен бал, який називається "Кліматична крапля", - це 1 кг парникового газу СО2, який не потрапляє в атмосферу в результаті екологічних дій учасників платформи. Така людина є "джерелом" скорочень викидів парникових газів і протягом року може створити 500 і більше "Капель".

Партнери платформи - екологічно свідомі підприємства в сфері торгівлі, розваг, ІТ, житлово-комунальних послуг і т.д. - приймають від "Джерел" "Кліматичні краплі" в обмін на знижки, бонуси та інші інструменти лояльності.

Зараз "Кліматичні Краплі" нараховуються за пересування на велосипеді, висадку дерев, роздільний збір відходів, заходи з енергозбереження в будівлях і генерацію "зеленої" електроенергії.

Розрахунок скорочень викидів парникових газів здійснюється на основі міжнародно-визнаних методологічних підходів з урахуванням багаторічного досвіду компаній в сфері розрахунку вуглецевих викидів.

Планується, що вже в 2018 році кількість учасників платформи складе 100 000 чоловік, а обсяг "Капель" в платформі складе 50 мільйонів одиниць, що буде свідчити про скорочення викидів парникових газів на 50 тисяч тонн.

Платформа "Кліматичні Краплі" працює на основі технології розподіленого реєстру (блокчейн) з використанням серверів Microsoft Azure.

Для участі в платформі потрібно встановити додаток за посиланням нижче, зареєструватися і почати генерувати або приймати "Кліматичні краплі". У разі виникнення запитань просимо звертатися до розділу "Запитання та відповіді".

Завантажити додаток зPlay Market.

Для школярів України проводиться конкурс екологічно дружніх вчинків серед шкіл, учнів та вчителів з використанням мобільного додатка "Кліматичні краплі".

Учасники конкурсу:школи, які зареєструвалися для участі в конкурсі з посиланням. Термін реєстрації - до 30 квітня 2018 включно.

Умови конкурсу та визначення переможців: школи змагаються в генерації Кліматичні крапель.

Переможцями будуть обрані 4 школи, які наберуть найбільшу кількість Кліматичних крапель в розрахунку на одного учня, здійснюючи еко-вчинки.

Кліматичні краплі нараховуються за такими коефіцієнтами:

  • висадка дерев - 45 крапель за кожне дерево;
  • роздільний збір відходів (краплі нараховуються за здачу згаданих відходів на переробку) - 1,8 крапель за кілограм макулатури, 0,2 краплі за кілограм скла, 1,6 крапель за кілограм пластику, 0,5 крапель за кілограм зібраних батарейок;
  • компостування харчових відходів - 0,5 крапель за кілограм органічних відходів, що йдуть на компостування;
  • енергозбереження - 1,2 краплі за кВт год. збереженої електроенергії.

Школи, що зареєструвалися можуть здійснювати еко-вчинки і генерувати краплі з моменту реєстрації.

Після реєстрації для участі в конкурсі необхідно встановити мобільний додаток і створити новий обліковий запис для школи, вибравши роль "Джерело". Паралельно потрібно сприяти встановленню додатки учнями, які братимуть участь у проекті, здійснюючи еко-вчинки.

Встановлення додатків варто поєднувати з вивчненням питань зміни клімату.

Школи самостійно визначають організації, які приймають відходи на переробку.

Роз'яснення щодо умов проведення конкурсу будуть надані всім зареєстрованим школам під час скайп-конференцій 17.04 і 03.05.

Термін проведення конкурсу:1 апреля 2018 - 28 сентября 2018.

Навчання з питань зміни клімату: учасники конкурсу повинні проводити навчальні заняття на тему зміни клімату та індивідуальних і колективних вчинків по скороченню викидів парникових газів та адаптації до зміни клімату (зазвичай, протягом 2 тижнів з моменту реєстрації). Навчальні матеріали доступніза посиланням.

Звітність:школи повинні вести облік зібраних і переданих на переробку відходів (в кг) і висаджених дерев (в шт.), Здійснювати відповідну фото і відео фіксацію. Форма звітності про екологічні вчинки буде надана всім зареєстрованим школам. Проміжна звітність про вчинені учасниками конкурсу еко-вчинків буде подаватися організаторам 30.04.2018, 25.05.2018, 14.09.2018 та 28.09.2018. За результатами звітності буде публікуватися рейтинг шкіл-учасниць.

Також учасники конкурсу повинні розміщувати звіти, фото і відеоматеріали на сторінці в мережі Facebook.

Крім загальної звітності, школи будуть вести внутрішню звітність для подальшого розподілу Кліматичних крапель між учнями. Зазвичай, розподіл Кліматичних крапель між учнями (по ланцюжку школа-клас-учень) буде відбуватися протягом 1 тижня після кожного отримання крапель школами; при цьому має бути розподілено не менше 65% крапель, отриманих школами.

Школи мають також інформувати організаторів про проведеному навчання з питань зміни клімату.

Нагородження переможців:3 учні 5-11 класів з кожної з чотирьох шкіл-переможців відвідають конференцію з питань змін клімату в Польщі в грудні 2018 року, де представлять результати діяльності школи щодо здійснення еко-вчинків. Презентації заплановані на конференції, яка повинна відбутися 6 грудня 2018.

Вибрані вчителі шкіл-переможців отримають всебічну підтримку для подачі заявки на конкурс Кращий Учитель світу (www.globalteacherprize.org) з призовим фондом в 1 мільйон доларів. Мінімум один такий учитель відвідає кліматичну конференцію в Польщі.

Процес відбору учнів і вчителів буде здійснюватися з урахуванням думки представників школи, міської влади та представників "ТОВ КТ-Енергія".

Додатковими факторами для відбору учнів-переможців будуть:

  • активну участь в навчанні з питань змін клімату,
  • активну участь в здійсненні еко-вчинків, як колективно та й індивідуально,
  • наявність активного акаунта в додатку "Кліматичні краплі" протягом проведення конкурсу,
  • знання англійської мови,
  • поради щодо вдосконалення роботи програми,
  • залучення інших учасників, в т.ч. з інших країн, до участі в конкурсі.

Додатковими факторами для відбору вчителів-переможців будуть:

  • активна участь у викладанні тематики змін клімату,
  • вдосконалення навчальних матеріалів та розробка планів-уроків і методичних матеріалів з питань зміни клімату з використанням мобільного додатка "Кліматичні краплі", з урахуванням вимог в рамках конкурсу "Кращий учитель світу",
  • знання англійської мови,
  • залучення нових партнерів додатку Кліматичні краплі,
  • поради щодо вдосконалення роботи програми,
  • залучення інших учасників, в т.ч. з інших країн, до участі в конкурсі.

Відвідування конференції: планується, що подорож до Польщі пройде з 5 по 7 грудня 2018 (від'їзд автобусом зі Львова 5 грудня, 6 грудня - участь в конференції, 7 грудня - повернення до Львова).

Транспорт, харчування та проживання буде забезпечено організаторами конкурсу.

Джерело:Цензор

Кiлькiсть переглядiв: 146

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Гонтарівська загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів

Протокол № 6

засідання педагогічної ради

від 08.06.2016 року

Присутніх – 16 чоловік: Мироненко Л.Г., Кубракова Ю.Г., Третяк Н.О., ШевченкоО.В., Мерінець К.О., Шульга В.М., Шульга В.В., Попсуліс К.В., ЯропутВ.М., СаєнкоН.П., Сіренко О.А., ТокарЛ.Ю., Пелих В.В., Дорош Я.М., Пєстова Я.О., Гендрюк О.В.

Голова пед.ради: Мироненко Л.Г.

Секретар: Кубракова Ю.Г.

Доповідачі: Мироненко Л.Г.

Форма проведення: збори

Порядок денний:

1.Про переведення учнів 9 класу до 10 класу (доповідач Мироненко Л.Г.)

Слухали:

Мироненко Л.Г., керуючись наказом Міністерства освіти і науки України від 14.07.2015 №762 «Про затвердження Порядку переведення учнів (вихованців) загальноосвітнього навчального закладу до наступного класу», запропонувала присутнім перевести випускників основної школи, що отримали свідоцтва про базову загальну середню освіту, до 10 класу Гонтарівської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів

Виступили:

Класний керівник 9 класу Гендрюк О.В., яка повідомила колегам про результати семестрового та річного оцінювання знань учнів та результати державної підсумкової атестації, на основі яких можна здійснити переведення учнів до наступного класу.

Вирішили:

Перевести учнів 9 класу до 10 класу:

  1. Гришка Максима Вікторовича
  2. Даниленка Олександра Сергійовича
  3. Коновалова Дмитра Костянтиновича
  4. Кривегу Дмитра Павловича
  5. Лялюка Ігоря Володимировича
  6. Приходька Івана Олександровича
  7. Скабіну Руслана Вадимовича

Голова пед.ради Л.Г.Мироненко

Секретар пед.ради Ю.Г.Кубракова

Гонтарівська загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів

Протокол № 5

засідання педагогічної ради

від 27.05.2016 року

Присутніх – 16 чоловік: Мироненко Л.Г., Кубракова Ю.Г., Третяк Н.О., ШевченкоО.В., Мерінець К.О., Шульга В.М., Шульга В.В., Попсуліс К.В., ЯропутВ.М., СаєнкоН.П., Сіренко О.А., ТокарЛ.Ю., Пелих В.В., Дорош Я.М., Пєстова Я.О., Гендрюк О.В.

Голова пед.ради: Мироненко Л.Г.

Секретар: Кубракова Ю.Г.

Доповідачі: Мироненко Л.Г.

Форма проведення: збори

Порядок денний:

1.Про випуск зі школи учнів 11 класу (доповідач Мироненко Л.Г.)

2.Про переведення учнів 1 – 8 та 10 класів до наступних класів (доповідач МироненкоЛ.Г.)

Слухали:

Мироненко Л.Г., керуючись наказом Міністерства освіти і науки України від 14.07.2015 №762 «Про затвердження Порядку переведення учнів (вихованців) загальноосвітнього навчального закладу до наступного класу» запропонувала присутнім випустити зі школи учнів 11 класу

Виступили:

Класний керівник 11 класу Саєнко Н.П., яка доповіла про досягнення учнів у навчанні та у позакласній роботі, про активну участь та чітку позицію у громадському житті школи та сільської громади.

Вирішили:

Випустити зі школи учнів 11 класу:

1. Бородавку Станіслава Станіславовича

2. Галіцу Анжеліку Володимирівну

3. Даниленко Єлизавету Сергіївну

4. Єфремову Любов Романівну

5. Курілову Катерину Андріївну

6. Марчука ЮріяАнатолійовича

7. Ошуркевич Юлію Володимирівну

8. Скабіну Олега Вадимовича

9. Тесленка Олексія Сергійовича

Слухали:

Мироненко Л.Г., яка відповідно до «Порядку переведення учнів до наступного класу», на підставі результатів підсумкового (семестрового та річного) оцінювання знань учнів та державної підсумкової атестації випускників початкової школи запропонувала перевести учнів 1 – 8, 10 класів до наступних класів

Виступили:

Керівник шкільного методичного об’єднання вчителів початкових класів Мерінець К.О. повідомила присутнім про результати річного оцінювання учнів 2 – 4 класів та державної підсумкової атестації учнів 4 класу

Заступник директора з навчально-виховної роботи Кубракова Ю.Г. оголосила результати семестрового та річного оцінювання учнів 5 – 8, 10 класів відповідно до рівнів навчальних досягнень учнів

Вирішили:

Перевести учнів 1 – 8 та 10 класів до наступних класів:

учнів 1 класу до 2 класу:

1. Демченко Валентин

2. Кошельов Денис

3. Маринич Кристина

4. Мельнічук Мар’яна

5. Родіонова Анна

6. Рубан Лев

7. Чеботарьова Яна

учнів 2 класу до 3 класу:

1. Бараннік Ростислав

2. Вакуленко Микита

3. Ісаєв Роман

4. Марчук Юлія

5. Мироненко Мирослав

6. Переведенцев Сергій

7. Русанов Олександр

8. Синиця Олександр

9. Хмиленко Богдан

10. Шеремет Валентин

учнів 3 класу до 4 класу:

1. Крюкова Вікторія

2. Мірошниченко Діана

3. Мясниченко Артем

4. Пономарев Іван

5. Шеремет Нікіта

учнів 4 класу до 5 класу:

1. Бараннік Святослав

2. Гладун Владислав

3. Золотарьова Валентина

4. Курілова Анна

5. Михайличенко Артем

6. Плугін Дмитро

7. Рижик Євгеній

8. Старіков Іван

9. Шульга Юлія

учнів 5 класу до 6 класу:

1.Алексюк Лілія

2.Васюкова Діана

3.Власенко Володимир

4.Гладун Анна

5.Єфремова Марина

6.Кубраков Ярослав

7.Лялюк Інна

8.Мясниченко Віра

учнів 7 класу до 8 класу

1.Авакян Армен

2.Костенко Костянтин

3.Курочка Аким

4.Скалеба Вікторія

5.Тесленко Станіслав

6.Хмиленко Родіон

учнів 8 класу до 9 класу:

1. Галиця Іван

2. Діулін Дмитро

3. Кіпор Матвій

4. Печенізька Аліна

5. Пісьменний Ярослав

6. Плужник Дмитро

7. Санін Олександр

8. Старікова Віта

9. Супрун Владислав

10. Шеремет Олег

учнів 10 класу до 11 класу:

1. Войтко Віта

2. Золотарьова Тетяна

3. Плужник Андрій

4. Плужник Артем

5. Саніна Альона

6. Шульга Ірина

Голова пед.ради Л.Г.Мироненко

Секретар пед.ради Ю.Г.Кубракова

Дата останньої зміни 15 Березня 2024